luni, 9 noiembrie 2009

Spitalele au intrat în carantină

Aş spune că se îngroaşă gluma, dar, din păcate, partea amuzantă s-a cam dus. Mediafax anunţă că, începând de azi, potrivit deciziei Comitetului de Coordonare pentru Gripă, toate spitalele vor intra în carantină, vizitele la pacienţi fiind limitate şi numărul acestora restricţionat. Această măsură vine după ce numărul cazurilor de gripă AH1N1 a ajuns în România la peste 450.

În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătăţii va lua o serie de măsuri pentru combaterea răspăndirii gripei. Astfel, săptămâna viitoare vor fi distribuite medicamente antivirale în secţiile de boli infecţioase din spitalele judeţene şi vor fi alocate 27 de milioane de lei pentru spitalele din zonele afectate, pentru achiziţionarea de măşti şi dezinfectanţi. De asemenea, în spitalele de urgenţă se vor organiza fluxuri separate de preluare a pacienţilor cu afecţiuni respiratorii superioare.

Potrivit Secretarului de Stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, România are un stoc de 400.000 de medicamente virale, alte 1.375.000 de doze fiind în procedură de achiziţie. Vaccinarea va începe în ultima săptămâna a lunii noiembrie, cu vaccinul Anti-grip, produs de Institutul Cantacuzino. Ministerul Sănătăţii a renunţat la cumpărarea celor un milion de doze de vaccin de la producători externi, pentru că acestea urmau să fie distribuite de-abia în primul trimestru din 2010.

smart guess: Paranoia începe să cuprindă încet, încet toată ţara,iar teoriile conspiraţiei se upgradează zi de zi. E destul de clar pentru toată lumea că vom avea parte de o perioadă agitată, condimentată cu alegeri, crize economice şi gripe ucigaşe. În aceste condiţii, nu putem decât să ne dorim, acum mai mult ca oricând, o iarnă liniştită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu