luni, 9 noiembrie 2009
"Ciuperca dansatoare", un miracol pentru sanatate
De- a lungul timpului ciupercile au fost folosite pentru tratatrea unei game variate de afectiuni, ele fiind incorporate in tincturi, ceaiuri, mancare, cafea, mai tarziu in pilule sau alte forme de prezentare.
Exista 200 de mii de specii de ciuperci pe suprafata pamantului, 200 dintre ele au valoare medicala, dar numai 50 de specii sunt studiate si disponibile.
Dintre ciupercile medicinale cel mai des utilizate, cu proprietati de preventive si adjuvante in tratarea anumitor afectiuni sunt de mentionat: Maitake, Shiitake, Reishi, Coriolus Versicolor, Cordyceps.
Una dintre ciupercile medicinale cu efecte miraculoase este Maitake. In limba japoneza inseamna "ciuperca dansatoare", fiind foarte pretioasa medical, in antichitate greutatea ei putea fi schimbata in argint si de aceea cine gasea ciuperca, dansa de bucurie.
In 1979 s-a descoperit secretul cultivarii ciupercilor Maitake, astfel acum exista zone de cultivare ecologica a ciupercilor, ceea ce este foarte important deoarece ciupercile pot acumula metale grele, consecinta fiind transformarea calitatilor in ceva daunator, toxic.
Cercetatorii au descoperit ca ciupercile sunt singurele plante care contin vitamina D (colecalciferolul), de aceea se recomanda consumul de ciuperci impreuna cu anumite cure de viatmina D2 (calciferol).
Valoroasa ciuperca Maitake ne-o ofera SECOM in suplimentul alimentar Maitake D-Fraction, extract sub forma de capsule. Acest "rege al ciupercilor" cum mai este denumita, contine polizaharidele 1.3 si 1.6 beta- glucan, stimulatoare naturale ale imunitatii organismului uman.
Pe langa pulberea din corpul ciupercii, capsulele mai contin vitamina C si proteoglicani (proteine fibroase din componenta tesutului conjunctiv).
Efectele asupra organismului sunt: imunostimulator puternic, antitumoral exceptional (adjuvant in chimioterapie), adaptogen (ajuta organismul sa se adapteze fizic, psihic si imunitar), protector impotriva stresului oxidativ, imbunatateste rata de folosire celulara a oxigenului, creste eficienta tratamentelor antivirale in infectiile cu HIV, Human Papiloma Virus, virusul hepatic B, gripal, Herpes virus, cytomagelovirus.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu