marți, 23 februarie 2010

Revista scolii noastre

Operele si viata lui Constantin Brancusi.
Parerea mea despre revista scolii este una foarte buna .Eu cred ca este necesar pentru elevi un articol despre viata si operele lui Constantin Brancusi.
Constantin Brancusi urmează Şcoala de meserii din Craiova (1894-1998), apoi Şcoala naţionala de arte frumoase din Bucureşti (1898-1902), unde pentru scurta vreme l-a avut profesor pe Ion Georgescu, apoi pe Vladimir C. Hegel. Î n timpul studiilor realizează bustul Gheorge Chitu, un Cap de expresie, ca si o serie de copii - Ecorseul (împreună cu Dr. Gerota), Vitellius, Capul lui Laocoon. Mai realizează busturile Georgescu-Gorjan (1902) si General Dr. Carol Davila (1903), aşezat mai târziu (1912) în curtea Spitalului militar din Bucureşti.

In 1904 porneşte spre Paris, trecând prin Budapesta, Viena, Munchen (aici sta un timp), prin Elveţia. Obţinând o bursa in Franţa în 1905, se înscrie la Şcoala de arte frumoase, in clasa lui Antonin Mercie. In 1907 este acceptat practician în atelierul lui Rodin, pe care îl va părăsi, orgolios si plin de încredere, comparându-l pe maestrul sau cu un arbore la umbra căruia iarba nu creste. Brâncuşi creează acum Portretul lui Nicolae Darascu, Bust de băiat, Cap de băiat, Dupliciu (1906) apoi Rugăciunea si Portretul lui Petre Stanescu, ce constituie un ansamblu funerar comandat pentru Buzău (1907).

Artistul începe sa fie tot mai sigur de drumul pe care merge. Modelajul fin, sensibil la efectele luminoase se îndepărtează acum de incidentele de tip impresionist (Rodin) pentru a începe, in condiţiile afirmării unor tendinţe raţionaliste, intre care cubismul, o lunga lupta pentru surprinderea esenţei, a ceea ce este durabil, sustras clipei. Cuminţenia pământului, o prima versiune a Sărutului (1907), Somnul (1908), Muza adormita (1909-1910), Pasărea măiastră (1910), Prometeu (1911), Domnisoara Pogany (serie 1912-1933), Primul pas (1913) sunt lucrări ce marchează aplecarea spre valorile artelor arhaice, ale etniilor negre sau oceanice. In aceasta perioada se împrieteneşte cu Modigliani. Un alt prieten al sau, pictorul Henri Rousseanu, ii spune lui Brâncuşi profeticele cuvinte: "... Tu ai transformat anticul in modern". Sculptorul - din ce in ce mai cunoscut - se bucura de succes si in S. U. A., la New York, unde, in 1913, participa la Expoziţia internaţională de arta moderna îşi deschide prima sa expoziţie personala. Expune la manifestările grupărilor " Tinerimea artistica", " Arta Româna, ", " Contimporanul" etc. In atelierul sau vor veni sa lucreze mai mulţi tineri artişti: Irina Codreanu, Milita Petrascu, Constantin Antonovici, Isamu Noguchi, George Teodorescu s. a.

Sculptorul caută principiile fundamentale ale formei, degajând-o tot mai puternic de aspectele efemere. Reducerea la structura a formelor organice are loc odată cu aplecarea spre formele primare, spre orizontul genezei vieţii (Principesa X, 1916; Primul strigat, 1917; Nou nascutul, 1920; Domnisoara Pogany, Leda, 1920; Inceputul lumii, 1924). Seria de " Pasări în văzduh" aduce ideea ridicării in spaţiu, posibilitatea transcenderii cadrului concret de existenta. Brâncuşi reuşeşte sa anuleze efectele gravitaţionale, dematerializând, printr-o şlefuire îndelunga, volumele. Alteori - cazul Coloanelor fără sfârşit dintre 1918-1928 - ideea de înălţare este asigurata de creşterea pe verticala a unor modului geometrici. Este o perioada când sculptorul face schite si pentru comanda - nerealizată - a maharajahului Yeswart Rao Holkar Bahadur, pentru un Templu al meditaţiei (1933).

Brâncuşi vine in România dând curs chemării Ligii naţionale a femeilor din Târgu Jiu, care dorea sa închine un monument eroilor patriei cazuri in timpul primului război mondial. Realizează tripticul Masa tăcerii, Poarta sărutului si Coloana fără sfârşit (1937-1938) - capodopera a marelui artist. Aici, ca si in alte opere, Brâncuşi regăseşte dimensiunile artei populare, ale întregului patrimoniu cultural românesc, pe care le-a introdus in atmosfera agitata a artei moderne. Atitudinea constructiva, pozitiva, ce se degaja din aceasta abordare a fenomenelor vieţii face din Brâncuşi unul din creatorii ce au marcat decisiv evoluţia sculpturii moderne.

ConQUIZtador


ConQUIZtador este un joc de inteligenta,multinaţional, cu elemente de strategie, care poate fi jucat de către oricine pe Internet. ...
Joc
de strategie si cultura generala.intrebari, concurs, competitie, inteligenta, raspunsuri.
Vrei să ştii cum se poate câştiga la Conquiztador? Evident fără să te stresezi prea mult cu întrebările (de multe ori stupide) acestui joc. ...
Daca vreti sa va jucati dati clik aici
Bafta

luni, 15 februarie 2010

Interviul



Interviul este specia care informează şi elucidează, prin intermediul unui dialog. Rolul reporterului de interviu este să stabilească un dialog viabil, un mod de comunicare între el şi cititor. Sondajul de opinie, informaţia şi lămurirea unei situaţii sunt laturile principale ale interviului. Întrebările trebuie să fie scurte, clare şi puse în cunoştinţă de cauză. Interviul are funcţia principală de a exprima o atitudine, o opinie, este un mod direct de prezentare a unor idei. Întrebările depind şi de informaţia pe care o are jurnalistul despre cel intervievat.

Interviul poate fi construit pentru a reliefa un portret, sau poate fi interesant prin opinii, idei, lămurirea unei atitudini, aceasta fiind cu adevărat misiunea unui interviu.

Cum trebuie să fie întrebările într-un interviu

- să nu se refere la domenii cunoscute ziaristului

- să nu aibă caracter general

- să nu fie puse mai multe întrebări deodată

- să nu fie lungi

- să nu fie de tipul la care să se răspundă prin da sau nu

- să nu sugereze răspunsul

- să nu fie ipotetice, etc.

Acest interviu pe care il veti urmari este facut azi pe data de 16 .02.2010 .Acest interviu este facut pe Yahoo Messenger la ora de informatica.Aceste intrebari au fost puse de mine pentru a afla care este situatia elevilor in ziua de azi.

Berka Florina: Ceau ai cateva minute libere pentru un interviu?

Birau Razvan: Da sigur...

Berka Florina: La ce liceu esti ? Sau ce fel de studii ai?

Birau Razvan: Momentan sunt elev la Colegiul Tehnic Constantin Brancusi, sunt in clasa a-11-a.

Berka Florina: La ce profil esti?

Birau Razvan: sunt la profilul tehnician procesare text imagine

Berka Florina: Ce materie iti place cel mai mult?

Birau Razvan: Sincer nici una...

Berka Florina: La ce materie stai mai rau?

Birau Razvan: La fizica

Berka Florina: Ai ore grele?

Birau Razvan: Nu prea...

Berka Florina: Ce medie ai avut la Fizica?

Birau Razvan: Nu mai stiu sigur cred ca (media 5)

Berka Florina: Care a fost cea mai mare medie a ta?

Birau Razvan: 10 la educatie fizica

Berka Florina: Si despre ce invatati la profil?

Birau Razvan: despre mai multe...

Berka Florina: Ce parere ai despre acest interviu?

Birau Razvan: hm...nu stiu nici o parere, deoarece nu stiu dece mi l-ai luat...

Berka Florina: Multumesc ca mi-ai raspuns

Berka Florina: O zi buna in continuare

Berka Florina: Ceau

Birau Razvan: La revedere


miercuri, 10 februarie 2010

ExtraGarantia de Retur



Cum functioneaza?

ExtraGarantia de Retur este valabila atat pentru persoanele fizice cat si pentru persoanele juridice ce au achizitionat produse de la eMAG.ro (Dante International SA). Pentru a beneficia de returul produselor in 30 zile, trebuie completat formularul de retur de pe site, cel tarziu in a 30-a zi calendaristica de la data ridicarii/primirii produsului. Formularele completate dupa 30 zile calendaristice nu sunt luate in considerare.

Returul produselor se poate face doar prin serviciul de curierat agreat, Fan Courier sau in unul dintre showroomurile eMAG. In cazul returului prin curier, costurile de transport sunt suportate de catre cumparator si vor fi scazute din valoarea ce trebuie returnata cumparatorului. Vezi aici formularul pentru calculul transportului.

In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel, nu se poate returna decat un singur produs desigilat, restul cantitatii este acceptata doar daca produsele sunt sigilate.

Produsele returnate trebuie să fie insotite de certificatul de garantie in original si copie a facturii de achizitie.

Pasii care trebuie urmati

1. Completarea formularului de retur sau prezentarea personală in vederea returnarii produsului in locatia de unde acesta a fost achizitionat.
2. In urma completarii formularului, un curier va prelua in maxim 48 de ore produsul.
3. Va rugam ca in momentul expedierii, sa aveti grija la:
- Mentionarea pe documentul de transport a numarului de retur (numarul comunicat in momentul completarii formularului de la pct 1);
- Atasarea obligatorie a facturii (copie) si certificatului de garantie al produsului (original);
Inainte de a trimite produsul, va rugam sa va asigurati ca pe colet este aplicata o eticheta care sa contina urmatoarele informatii:

Expeditor: Nume Prenume
Adresa: Str. Nr. Oras, Judet
Destinatar: Dante International SA - Departament Service
Adresa: Sos. Virtutii nr. 148, Sector 6 Bucuresti
Numar Retur: ****

Inlocuire sau retur bani

In functie de optiunea cumparatorului, banii proveniti din stornarea produselor returnate se pot folosi pentru achitarea altui produs sau se pot returna in termen de maxim 14 zile de la primirea produsului de catre eMAG, in contul indicat la completarea formularului.

Exceptii

Urmatoarele categorii de produse nu se pot returna decat daca sunt sigilate:
a. Licente software;
b. Consumabile;
c. Produse de ingrijire personala;
d. Extensii de garantii;
e. Produsele din categoria "servere"

Nu se pot returna produse aflate in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
f. Produsul a fost adus pe "comandă specială" (COMANDA SPECIALA este definita ca fiind lista de produse comandata de catre Beneficiar si care nu se afla in stocul uzual al Furnizorului dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti. Furnizorul il va informa pe Beneficiar daca oricare dintre produsele comandate constituie Comanda Speciala.)
g. Produsul nu mai are ambalajul original complet in care a fost livrat;
h. Etichetele de identificare sunt deteriorate sau lipsesc;
i. Imprimante sau multifunctionale ale caror consumabile au fost desigilate;
j. Licentele OEM activate (licente preinstalate pe notebook-uri sau sisteme desktop);
k. Echipamente de pe care s-au dezinstalat sistemele de operare sau alte programe cu care au fost livrate;

Valabilitate

ExtraGarantia de Retur este oferita in termenii initiali pentru o perioada limitata, pentru achizitiile realizate intre 8 februarie - 30 aprilie 2010.

Articole legate de acest subiect

De retinut

In cazurile in care produsele returnate prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.

Daca ai cumparat de la eMag atunci poti beneficia de ExtraGarantia de retur si poti returna produsul.

Cu acest articol particip la concursul Un Sony Vaio pentru ce duce vestea buna !Numarul meu norocos este 22


Salarii nesimtite


Salariile umflate ale unor salariati ai statului ii fidelizeaza fata de politicienii care ii numesc si ii mentin in functie. Institutiile de stat devin o miza importanta in lupta dintre partide si, din aceasta cauza, sunt conduse pentru interesul personal si de grup.Pentru a scapa de controlul salariilor, o institutie publica trebuie sa aiba mai putin de 50% din venituri de la bugetul statului. Daca reuseste sa obtina venituri proprii, atunci nu mai este considerata institutie bugetara, ci institutie cu autonomie financiara. Astfel, conducerile acestor institutii au libertatea sa propuna nivelul salariilor. In schimb, salariile functionarilor publici si ale celor contractuali sunt calculate conform Legii salarizarii personalului bugetar si a unor legi speciale, pe baza unei grile care are la baza salariul minim pe economie indexat cu niste coeficienti. La companiile si societatile de stat, Consiliile de Administratie stabilesc salariile directorilor. Sistemul parazitar lupta sa se perpetueze. Spre exemplu, AVAS si Fondul Proprietatea nu-si vor indeplini menirea niciodata, pentru ca aceasta ar insemna desfiintarea lor. Or, asa cum spune si inteligenta populara, cainele nu pleaca niciodata de la macelarie.